Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mlýnská obilná směs pro přípravu pekárenských a pečivárenských výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F13%3A00002792" target="_blank" >RIV/00027006:_____/13:00002792 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/25328859:_____/13:#0000770 RIV/62156489:43210/13:00213669 RIV/00027022:_____/13:00000397

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mlýnská obilná směs pro přípravu pekárenských a pečivárenských výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Podstatu technického řešení užitného vzoru představuje suchá směs netradičních forem obilovin s vyšší nutriční hodnotou navíc obohacená kyselinou listovou určená k přípravě pekárenských a pečivárenských výrobků. Potraviny připravené z této směsi mají příznivý vliv na zdraví a to zejména v oblasti kardiovaskulární prevence a prevence vrozených vývojových a rozštěpových vad, zejména vzhledem k vyššímu obsahu kyseliny listové, vlákniny potravy a obsahu některých vitaminů skupiny B.

  • Název v anglickém jazyce

    Mill cereal mixture for making bakery products and biscuits

  • Popis výsledku anglicky

    The essence of technical solution of the utility model is a dry mixture of unusual forms of cereals with a higher nutritional value enriched with folic acid for making bakery products and biscuits. Foods prepared from this mixture are health beneficial,especially in the field of cardiovascular prevention and prevention of congenital developmental and cleft defects, mainly with regard to higher contents of folic acid, dietary fibre and some B vitamins.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B095" target="_blank" >QI91B095: Studium a charakterizace zrnin s vysokou nutriční hodnotou pro speciální pekárenské a pečivárenské využití.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    26272

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Mendelova univerzita v Brně, Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i., Agrotest fyto, s.r.o. Výzkumný ústav potravinářský, v.v.i.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence