Mlýnská obilná směs pro přípravu pekárenských a pečivárenských výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F13%3A00002792" target="_blank" >RIV/00027006:_____/13:00002792 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/25328859:_____/13:#0000770 RIV/62156489:43210/13:00213669 RIV/00027022:_____/13:00000397
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mlýnská obilná směs pro přípravu pekárenských a pečivárenských výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Podstatu technického řešení užitného vzoru představuje suchá směs netradičních forem obilovin s vyšší nutriční hodnotou navíc obohacená kyselinou listovou určená k přípravě pekárenských a pečivárenských výrobků. Potraviny připravené z této směsi mají příznivý vliv na zdraví a to zejména v oblasti kardiovaskulární prevence a prevence vrozených vývojových a rozštěpových vad, zejména vzhledem k vyššímu obsahu kyseliny listové, vlákniny potravy a obsahu některých vitaminů skupiny B.
Název v anglickém jazyce
Mill cereal mixture for making bakery products and biscuits
Popis výsledku anglicky
The essence of technical solution of the utility model is a dry mixture of unusual forms of cereals with a higher nutritional value enriched with folic acid for making bakery products and biscuits. Foods prepared from this mixture are health beneficial,especially in the field of cardiovascular prevention and prevention of congenital developmental and cleft defects, mainly with regard to higher contents of folic acid, dietary fibre and some B vitamins.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI91B095" target="_blank" >QI91B095: Studium a charakterizace zrnin s vysokou nutriční hodnotou pro speciální pekárenské a pečivárenské využití.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
26272
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Mendelova univerzita v Brně, Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i., Agrotest fyto, s.r.o. Výzkumný ústav potravinářský, v.v.i.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence