Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rezistence k mědi v populacích původců bakterióz rajčete a papriky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F14%3A00002842" target="_blank" >RIV/00027006:_____/14:00002842 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Rezistence k mědi v populacích původců bakterióz rajčete a papriky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V populacích původců bakteriálních chorob rajčete a papriky byla zjišťována rezistence k mědi. Ze 61 kmenů Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis bylo 13 % velmi slabě rezistentních a 87 % neprokázalo žádnou rezistenci k mědi, z 92 kmenů Pseudomonas syringae pv. tomato bylo 13 % středně, 49 % silně a 38 % velmi silně rezistentních a ze 42 kmenů Xanthomonas axonopodis pv. vesicatoria žádný nebyl rezistentní k mědi. Výsledky naznačují jednak vysokou hladinu i široký rozsah rezistence k mědi v přírodní populaci původce tečkovitosti rajčat, jednak nízkou účinnost používaných měďnatých přípravků.

  • Název v anglickém jazyce

    Resistance to copper in population of the bacterial agents of tomato and pepper

  • Popis výsledku anglicky

    In population of bacterial diseases of tomato and pepper resistance to copper was tested. Of 61 Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis strains 13 % were very slightly resistant and 87 % was not resistant to copper, of 92 Pseudomonas syringae pv.tomato strains were 13 % moderatelly, 49 % highly and 38 % very highly resistant and of 42 Xanthomonas axonopodis pv. vesicatoria strains none of them was resistant to copper. The results indicate high level and great extent of resistance to copper in anatural population of the agent of bacterial speck of tomato and low effectivity of used copper preparation.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Rostlinolékař

  • ISSN

    1211-3565

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    25

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    30-33

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus