Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evolution of forage quality of selected grass species during the 1st harvest regrowth

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F14%3A00002895" target="_blank" >RIV/00027006:_____/14:00002895 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evolution of forage quality of selected grass species during the 1st harvest regrowth

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The contribution evaluates dry matter increase and changes in concentrations of nutrients and energy of 7 grass species and varieties from 7 sequential samplings in weekly intervals from the end of April up to mid-June at the site in Jevicko. The dry matter (DM) production at the time of the 1st harvest was in the average of species 2.20 t ha-1, the average yield increase reached 0.96 t DM ha-1. The concentration of crude proteins (CP) in the forage in the 1st harvest was 181.8 g kg-1 DM, CF 176.3 g kg-1 DM, NEL 6.10 MJ kg-1 DM and NEF 6.08 MJ kg-1 DM. During the accrual period the CP concentration decreased by 16.6 g kg-1 DM, the fibre increased by 23.7 g kg-1 DM, NEL concentration decreased by 0.23 MJ kg-1 DM, NEF concentration by 0.29 MJ kg-1 DM foreach week of growth.

  • Název v anglickém jazyce

    Evolution of forage quality of selected grass species during the 1st harvest regrowth

  • Popis výsledku anglicky

    The contribution evaluates dry matter increase and changes in concentrations of nutrients and energy of 7 grass species and varieties from 7 sequential samplings in weekly intervals from the end of April up to mid-June at the site in Jevicko. The dry matter (DM) production at the time of the 1st harvest was in the average of species 2.20 t ha-1, the average yield increase reached 0.96 t DM ha-1. The concentration of crude proteins (CP) in the forage in the 1st harvest was 181.8 g kg-1 DM, CF 176.3 g kg-1 DM, NEL 6.10 MJ kg-1 DM and NEF 6.08 MJ kg-1 DM. During the accrual period the CP concentration decreased by 16.6 g kg-1 DM, the fibre increased by 23.7 g kg-1 DM, NEL concentration decreased by 0.23 MJ kg-1 DM, NEF concentration by 0.29 MJ kg-1 DM foreach week of growth.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI101C199" target="_blank" >QI101C199: Využití synergického účinku funkčního přídavku jádra ke kvalitní píci z trvalých travních porostů pro zvýšení konkurenceschopnosti výroby mléka</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    16th International Symposium Forage Conservation

  • ISBN

    978-80-7375-975-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    79-81

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku