Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologie výroby speciálního substrátu potlačující výskyt skládkových chorob při skladování ovoce a zeleniny

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F14%3A00002966" target="_blank" >RIV/00027006:_____/14:00002966 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologie výroby speciálního substrátu potlačující výskyt skládkových chorob při skladování ovoce a zeleniny

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ověřená technologie je výsledkem práce projektu TAČR, č. TA01020163. V technologii je popsán nový výrobní postup, který umožňuje výrobu speciálního substrátu proti skládkovým chorobám ovoce a zeleniny a popisuje jednotlivé výrobní kroky a originální recepturu k výrobě substrátu. Nový je způsob spojování jednotlivých komponent s nosičem. Ověřená technologie vyvinutá ve VÚRV, v.v.i. zajišťuje masovou produkci požadovaného přípravku. Cílové využití produktu spočívá v jeho využití pěstiteli ovoce a zeleniny.

  • Název v anglickém jazyce

    Technological procedure of a special substrate against landfill diseases of fruits and vegetables.

  • Popis výsledku anglicky

    The new technology is a result of the project TACR, No. TA01020163. The new technology describes a new technological procedure of mass production of a special substrate against landfill diseases of fruits and vegetables and describes the various production steps and original recipe to produce the substrate. The technology equipped the producer with the required knowledge for the production of the new preparation that includes description of work plan, sequence of production steps and original recipe. The original part is special recipe and mixture of the individual components to the carrier. Proven technology developed in VÚRV , v.v.i. ensures mass production of the desired product. Target use of the product lies in its use of fruit and vegetable growers .

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

    GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TA01020163" target="_blank" >TA01020163: Inovace výrobní technologie pěstebních substrátů a vývoj environmentálně bezpečných přípravků zvyšujících obranyschopnost rostlin a skladovatelnost rostlinných produktů vůči chorobám a škůdcům</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    VÚRV-OT-01/2014

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Smlouva o uplatnění výsledků výzkumu v praxi mezi VÚRV, v.v.i. a firmou AGRO CS a.s.

  • Ekonomické parametry

    Cílem ověřené technologie je výzkum a popis nového výrobního postupu pro sériovou produkci uvedeného speciálního substrátu.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    00027006

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    N - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem