Staré tradiční druhy obilnin a jejich význam pro výživu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F14%3A00003055" target="_blank" >RIV/00027006:_____/14:00003055 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Staré tradiční druhy obilnin a jejich význam pro výživu
Popis výsledku v původním jazyce
Vybrané genetické zdroje pšenice jednozrnky,pšenice dvouzrnky, pšenice špaldy, čiroku a béru vlašského uchovávané v genové bance byly zhodnoceny z hlediska kvality a zdravé výživy. Perspektivní materiály prošly selekčním procesem a jsou navrženy pro kulturu v podobě nových odrůd.
Název v anglickém jazyce
Old traditional sorts of cereals and their importance for nutrition.
Popis výsledku anglicky
Choice genetic resources Triticum monococcum, triticum dicoccum, Triticum spelta, Sorghum bicolor and Setaria italica enshrined in genetic bank was reviewed in light of qualities and healthy nutrition. Perspective materials are designed for culture in form new varieties.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
GE - Šlechtění rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Genetické zdroje rostlin a zdravá výživa
ISBN
978-80-7434-174-8
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
16-19
Počet stran knihy
70
Název nakladatele
Ministerstvo zemědělství
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS kapitoly
—