Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Postharvest losses of essential oil of lavender flowers

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F15%3A00003510" target="_blank" >RIV/00027006:_____/15:00003510 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Postharvest losses of essential oil of lavender flowers

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The amount of the essential oil (EO) produced from lavender and other aromatic plants depend on many factors and a lot of them were already seriously published in literature. However, only a few works have studied the course of the EO losses during the storage of the dry plant material before EO yield analysis. The aim of this study was to analyse the EO content changes of two Czech Lavandula angustifolia Mill. varieties, "Krajová" and "Beta", in the period between the harvesting and chemical analysis. An eight-year experiment proved that during the long-term storage of dried lavender flowers a gradual reduction in the total content of EO occurs at a rate of about 0.007% per day, which means about 2.56% per year.

  • Název v anglickém jazyce

    Postharvest losses of essential oil of lavender flowers

  • Popis výsledku anglicky

    The amount of the essential oil (EO) produced from lavender and other aromatic plants depend on many factors and a lot of them were already seriously published in literature. However, only a few works have studied the course of the EO losses during the storage of the dry plant material before EO yield analysis. The aim of this study was to analyse the EO content changes of two Czech Lavandula angustifolia Mill. varieties, "Krajová" and "Beta", in the period between the harvesting and chemical analysis. An eight-year experiment proved that during the long-term storage of dried lavender flowers a gradual reduction in the total content of EO occurs at a rate of about 0.007% per day, which means about 2.56% per year.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů