Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of elevated amylose content on starch digestibility and technological quality of bakery products

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F17%3A00004173" target="_blank" >RIV/00027006:_____/17:00004173 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of elevated amylose content on starch digestibility and technological quality of bakery products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Wheat flour composites with different content of high amylose starch from maize were prepared. Flour composites were evaluated by rheological tests (alveograph, extensograph and farinograph). Starch digestion was characterized as rapidly digestible starch, slowly digestible starch and resistant starch content in bread and rolls baked from composites. The elevated amylose content cause decrease in starch digestion but it harms technological quality.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of elevated amylose content on starch digestibility and technological quality of bakery products

  • Popis výsledku anglicky

    Wheat flour composites with different content of high amylose starch from maize were prepared. Flour composites were evaluated by rheological tests (alveograph, extensograph and farinograph). Starch digestion was characterized as rapidly digestible starch, slowly digestible starch and resistant starch content in bread and rolls baked from composites. The elevated amylose content cause decrease in starch digestion but it harms technological quality.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310219" target="_blank" >QJ1310219: Pšenice se specifickým složením a vlastnostmi škrobu pro potravinářské a průmyslové účely</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 13th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience

  • ISBN

    978-80-86238-74-6

  • ISSN

    2336-6796

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    100-103

  • Název nakladatele

    Czech Chemical Society

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    University of Chemistry and Technology Prague

  • Datum konání akce

    1. 1. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000424398900022