The effect of elevated amylose content on starch digestibility and technological quality of bakery products
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F17%3A00004173" target="_blank" >RIV/00027006:_____/17:00004173 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The effect of elevated amylose content on starch digestibility and technological quality of bakery products
Popis výsledku v původním jazyce
Wheat flour composites with different content of high amylose starch from maize were prepared. Flour composites were evaluated by rheological tests (alveograph, extensograph and farinograph). Starch digestion was characterized as rapidly digestible starch, slowly digestible starch and resistant starch content in bread and rolls baked from composites. The elevated amylose content cause decrease in starch digestion but it harms technological quality.
Název v anglickém jazyce
The effect of elevated amylose content on starch digestibility and technological quality of bakery products
Popis výsledku anglicky
Wheat flour composites with different content of high amylose starch from maize were prepared. Flour composites were evaluated by rheological tests (alveograph, extensograph and farinograph). Starch digestion was characterized as rapidly digestible starch, slowly digestible starch and resistant starch content in bread and rolls baked from composites. The elevated amylose content cause decrease in starch digestion but it harms technological quality.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1310219" target="_blank" >QJ1310219: Pšenice se specifickým složením a vlastnostmi škrobu pro potravinářské a průmyslové účely</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 13th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience
ISBN
978-80-86238-74-6
ISSN
2336-6796
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
100-103
Název nakladatele
Czech Chemical Society
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
University of Chemistry and Technology Prague
Datum konání akce
1. 1. 2017
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000424398900022