Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Možnosti snížení vstupu rizikových prvků z agroekosystémů do potravního řetězce

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F17%3A00004310" target="_blank" >RIV/00027006:_____/17:00004310 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Možnosti snížení vstupu rizikových prvků z agroekosystémů do potravního řetězce

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem příspěvku bylo informovat zemědělskou veřejnost o možnostech snížování vstupu rizikových prvků z agroekosystémů do potravního řetězce. V zájmu snížení uvolnitelnosti rizikových kovů v půdách a snížení odběru těchto kovů rostlinami a jejich utilizace do těch částí rostlin, které jsou dále využívány v rámci potravinového řetězce, je nutné pečovat o obsah a kvalitu půdní organické hmoty. Na orných půdách zajistit trvalý přívod organických látek pro dosažení vyrovnané, resp. kladné bilance organických látek v půdě agrotechnickými opatřeními, jako jsou vyšší zastoupení víceletých pícnin (zejména jetelovin) v osevním postupu, pravidelné hnojení statkovými, organickými hnojivy a posklizňovými zbytky v dostatečných dávkách, široké druhové diverzi a při rovnoměrném zapravení do profilu ornice.

  • Název v anglickém jazyce

    Possibilities of reducing inputs risk elements from the agro-ecosystems to the food chain

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this paper was to inform the public about agricultural input options to reduce risk elements of agro-ecosystems in the food chain. In order to reduce the release of risk elements in soils and to reduce the consumption of these risk elements by plants and their use in those parts of plants that are further used within the food chain, it is necessary to take care of the content and quality of soil organic matter.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů