Ochrana brambor proti mandelince bramborové pomocí rostlinných esencí
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F17%3A00004328" target="_blank" >RIV/00027006:_____/17:00004328 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Ochrana brambor proti mandelince bramborové pomocí rostlinných esencí
Popis výsledku v původním jazyce
Dokumentace obsahuje popis nové technologie: tj. způsob formulace a aplikace rostlinných esencí jako prostředku ochrany brambor proti mandelince bramborové. Technologie obsahuje významné prvky inovativnosti, které jsou v přiložené dokumentaci. Hlavním cílem ověřené technologie je rozšíření možností ochrany brambor proti mandelince bramborové (Leptinotarsa decemlineata).
Název v anglickém jazyce
Colorado potato beetle management on potatoes using plant essences
Popis výsledku anglicky
Document contains description of the new technology: i.e. method of formulation and application of essential oil from Pimpinella anisum as a measure of potato protection against Colorado Potato Beetle. Documentation contains details of the technology showing its novelty. The main goal of the technology is expansion of possible measures of potatoes treatment against Colorado Potato Beetle (Leptinotarsa decemlineata).
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1310226" target="_blank" >QJ1310226: Vývoj nových metod ochrany obilnin a zeleniny proti významným patogenům a škůdcům pomocí botanických pesticidů využitelných v ekologickém i integrovaném zemědělství</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
VÚRV-OT-12/2017
Číselná identifikace
VÚRV-OT-12/2017
Technické parametry
Novost a přínos technologie spočívá v originálním řešení problematiky ochrany bramboru proti mandelince bramborové.
Ekonomické parametry
Technologie je založena na aplikaci esenciálního oleje z anýzu na porost brambor napadený mandelinkou bramborovou v průběhu vegetace.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
00027006
Název vlastníka
Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)
Požadavek na licenční poplatek
—
Adresa www stránky s výsledkem
—