Hodnocení odolnosti plodin vůči abiotickým stresům
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F18%3A00005054" target="_blank" >RIV/00027006:_____/18:00005054 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hodnocení odolnosti plodin vůči abiotickým stresům
Popis výsledku v původním jazyce
V přehledném článku byly hlavně shrnuty výsledky experimentů provedené v laboratoři VÚRV, v.v.i. Experimenty byly zaměřené na zkoumání odolnosti plodin (hl. pšenice, ječmen) vůči chladu, mrazu, zasolení a suchu a to jak polními, polně laboratorními a čistě laboratorními metodami.
Název v anglickém jazyce
Evaluation of abiotic-stress crop tolerance
Popis výsledku anglicky
In the review, the results of expriments made in laboratory of CRI were summarized. The experiments were focused on research of abiotic-stress crop tolerance (especially wheat, barley) to cold, frost, salinity and drought by field, field-laboratory a laboratory methods.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů