Genetické zdroje: klíč k zemědělské rozmanitosti
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F19%3A00005596" target="_blank" >RIV/00027006:_____/19:00005596 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Genetické zdroje: klíč k zemědělské rozmanitosti
Popis výsledku v původním jazyce
Článek v souvislosti s výstavou „Genetické zdroje: Klíč k zemědělské rozmanitosti“ konanou v Národním zemědělském muzeu představuje „Národní program konzervace a využívání genetických zdrojů rostlin, zvířat a mikroorganismů významných pro výživu a zemědělství“ představuje jednotlivé podprogramy a připomíná význam diverzity rostlin, živočichů a mikroorganismů pro výživu člověka. Pozornost je věnována rostlinám a mikroorganismům významným při výrobě potravin kvasným procesem. Kvasný: průmysl, technologie, výzkum, osobnosti, historie, legislativa, společnost, 1(5): 40-41.
Název v anglickém jazyce
Genetic resources: the key to agricultural diversity
Popis výsledku anglicky
The article in connection with the exhibition "Genetic Resources: The Key to Agricultural Diversity" held at the National Museum of Agriculture presents " The National Programme on Conservation and Utilization of Plant, Animal and Microbial Genetic Resources Important for Food and Agriculture " presents individual sub-programs and recalls the importance of plant, animal and micro-organism diversity for human nutrition. Attention is paid to plants and microorganisms important in the production of food by the fermentation process.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40101 - Agriculture
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů