Zimovzdornost současného sortimentu odrůd ozimého ječmene
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F19%3A00005786" target="_blank" >RIV/00027006:_____/19:00005786 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zimovzdornost současného sortimentu odrůd ozimého ječmene
Popis výsledku v původním jazyce
Na základě provokační nádobové metody byla vyhodnocena zimovzdornost současného sortimentu pěstovaného ozimého ječmene. Výsledky zimovzdornosti 56 odrůd ozimého ječmene jsou uvedeny v 9 bodové stupnici od nejodolnějšího (stupeň 9) až po nejméně odolné odrůdy(stupeň 2,5). Jsou zde popsána rizika vyzimování ječmenů. Úroda, 67(9): 12-14.
Název v anglickém jazyce
Winter hardiness of current collection of winter barley
Popis výsledku anglicky
Based on the provocative wooden-box trials, the winter hardiness of current collection of cultivated winter barley was evaluated. The results of winter hardiness of 56 varieties are expressed in the 9-point scale from the most resistant (9) to the least resistant varieties (2,5). There are described the risks of their winterkilling.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40101 - Agriculture
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910197" target="_blank" >QK1910197: Strategie minimalizace dopadu sucha na udržitelnou produkci a sladovnickou kvalitu ječmene</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů