Metody stanovení mrazuvzdornosti rostlin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F19%3A00005829" target="_blank" >RIV/00027006:_____/19:00005829 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Metody stanovení mrazuvzdornosti rostlin
Popis výsledku v původním jazyce
Metody stanovení mrazuvzdornosti rostlin lze rozdělit podle působení stresového faktoru – mrazu na dvě hlavní skupiny: přímé a nepřímé. Ve Výzkumném ústavu rostlinné výroby v.v.i. v Praze Ruzyni se pro stanovení mrazuvzdornosti obilnin, řepek, zelenin a dalších rostlinných druhů využívají oba přístupy. Jejich přehled je uveden. In: Faltus, M., Bilavčík, A. & Zámečník, J. (eds.). Metodologie studia živých organismů při teplotách pod bodem mrazu a Metody termické analýzy. Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i., Praha. p. 8.
Název v anglickém jazyce
Methods for determinig the frost tolerance in plants
Popis výsledku anglicky
Methods of determination of frost tolerance of plants can be divided into two main groups: direct and indirect. In the Crop Research Institute in Prague-Ruzyně both approaches are used to determine the frost tolerance of cereals, rape, vegetables and other plant species. Their overview is given.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
10611 - Plant sciences, botany
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910269" target="_blank" >QK1910269: Adaptační potenciál odolnosti pšenice k suchu, horku a mrazu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů