Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antifungálně funkční zátka chránící nápoje před plesnivěním

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F20%3A10142222" target="_blank" >RIV/00027006:_____/20:10142222 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Antifungálně funkční zátka chránící nápoje před plesnivěním

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Esenciální olej Rosa x centifolia a jeho volatilní složky jsou součástí nově řešené zátky a vykazují takové konzervační účinky, které lze využít v rámci technologie výroby, lahvování a dlouhodobého uchovávání sirupů bez syntetických konzervantů. Funkční vzorek v podobě antifungálně funkční zátky je možné využít v potravinářském průmyslu v rámci výroby, lahvování a uchovávání nových nápojů bez rizikových konzervačních činidel a k podpoře doby nezávadnosti a skladovatelnosti. V době spotřeby nápoje, otevírání i uzavírání spotřebitelem, uchovává zátka nadále svou funkčnost.

  • Název v anglickém jazyce

    An antifungal stopper protecting beverages from mold

  • Popis výsledku anglicky

    Rosa x centifolia essential oil and its volatile components are a part of the newly designed stopper and show preservative effects that can be used in the technology of production, bottling and long-term storage of syrups without synthetic preservatives. The functional sample in the form of an antifungal functional stopper can be used in the food industry in the production, bottling and storage of new beverages without hazardous preservatives and to support the safety and shelf life. At the time of consumption of the beverage, opening and closing by the consumer, the stopper still retains its functionality.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TH04010014" target="_blank" >TH04010014: Potraviny bez konzervantů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    FV-06-2020

  • Číselná identifikace

    RP-FV-22

  • Technické parametry

    Smlouva o uplatnění funkčního vzorku č. RP-FV-22, vyrobeného v rámci řešení výzkumného projektu TH04010014 - Potraviny bez konzervantů uzavřena mezi VÚRV, v.v.i, Drnovská 507, 161 06 Praha 6, zastoupená Ing.Františkem Brožíkem, ředitelem a firmou Kitl s.r.o., Pasířská 3299/60, 466 01 Jablonec nad Nisou,IČ 46712518, zastoupená Ing.Janem Vokurkou, jednatelem, dne3.9.2020

  • Ekonomické parametry

    Používáním přípravku dojde k významnému snížení výskytu plesnivění sirupů.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    00027006

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)

  • Požadavek na licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem