Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití první české odrůdy zrnového čiroku RUZROK jako bezlepkové obilniny pro výrobu biopotravin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F20%3A10149511" target="_blank" >RIV/00027006:_____/20:10149511 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití první české odrůdy zrnového čiroku RUZROK jako bezlepkové obilniny pro výrobu biopotravin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ověřená technologie je výsledkem práce projektu Mze RO0418. V technologii je popsán nový výrobní postup ve využití první české odrůdy zrnového čiroku RUZROK při využití jako bezlepkové obilniny pro výrobu biopotravin. Jsou uvedeny a deklarovány průměrné výživové údaje pro jednotlivé výrobky. Technologie je vyvinuta ve spolupráci VÚRV, v.v.i. a PRO-BIO, obchodní společnost s.r.o. zajišťující sériovou výrobu požadovaných typů výrobků.

  • Název v anglickém jazyce

    The utilization of the first Czech grain sorghum variety Ruzrok as a gluten-free grain for manufacturing organic food

  • Popis výsledku anglicky

    Verified technology is the result of the Czech Ministry of Agriculture project Sustainable crop production systems and technologies for improving and enhancing the quality of food, feed and raw materials production in the conditions of changing climate. The technology describes a new production process in the utilisation of the first Czech varieties of the Sorghum bicolor Ruzrok as a gluten-free grain for manufacturing organic food. There are listed and declared average nutrition information for the individual products. Verified technology is developed in co-operation between the Crop Research Institute and the PRO-BIO Ltd. It secures serial production of the specific type of products. The originality of this technology concerns the use of Sorghum grain from the Czech variety Ruzrok.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    VURV-OT-01/2020

  • Číselná identifikace

    VURV-OT-01/2020

  • Technické parametry

    V technologii je popsán nový výrobní postup ve využití první české odrůdy zrnového čiroku Ruzrok jako bezlepkové obilniny pro výrobu biopotravin. Smlouva o uplatnění ověřené technologie je mezi VÚRV, v.v.i. a PRO-BIO, obchodní společnost s.r.o. Lipová 40, 788 32; IČ 46581863; Staré Město, IČ 46581863, smlouva byla uzavřena 27.1. 2020; tel. M. Hutař 777744351

  • Ekonomické parametry

    Z čiroku zrnového, odrůdy Ruzrok je v současné době vyráběno 8 druhů biopotravin, např. v roce 2019 byla produkce čirokové mouky celozrnné 1 324 kg, čirokové hladké mouky 23 924 kg, čirokových sušenek 4 143 ks.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    00027006

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem