Bezlepkové minoritní plodiny - pohanka, quinoa a amarant
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F21%3A10149670" target="_blank" >RIV/00027006:_____/21:10149670 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Bezlepkové minoritní plodiny - pohanka, quinoa a amarant
Popis výsledku v původním jazyce
Článek se zabývá představením minoritních plodin - pohanky, quinoi a amarantu jako přirozeně bezlepkových plodin. V článku jsou uvedeny základní informace o jejich pěstování i využívání, zejména k lidské výživě.
Název v anglickém jazyce
Gluten-free crops - buckwheat, quinoa and amaranth
Popis výsledku anglicky
The article presents selected minor crops such as buckwheat, quinoa, and amaranth as naturally gluten-free crops. The article provides the basic information on cultivation as well as usage, especially for human nutrition.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
R - Projekt Ramcoveho programu EK
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů