Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Uplatňování systému integrované ochrany rostlin v souvislosti se změnou legislativy (50) : Regulace reziduí pesticidů v zelenině a ovoci IV. - brukvovitá zelenina

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F21%3A10174350" target="_blank" >RIV/00027006:_____/21:10174350 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Uplatňování systému integrované ochrany rostlin v souvislosti se změnou legislativy (50) : Regulace reziduí pesticidů v zelenině a ovoci IV. - brukvovitá zelenina

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byla analyzována rezidua 22 účinných látek pesticidů v době od aplikace do sklizně. Degradace účinných látky fungicidů a insekticidů byly hodnoceny v hlávkovém zelí, pekingském zelí a květáku. Z matematických modelů degradací reziduí pesticidů byly stanoveny akční ochranné lhůty založené na akčním prahu, který odpovídal 25 % maximálního limitu reziduí pro nízkoreziduální produkci brukvovité zeleniny. Dále byly stanoveny akční ochranné lhůty založené na akčním prahu 0,01 mg/kg pro bezreziduální produkci brukvovité zeleniny.

  • Název v anglickém jazyce

    Integrated pest management in connection with change of legislation (50): Regulation of pesticide residues in vegetables and fruits IV. - Brassica vegetables

  • Popis výsledku anglicky

    Pesticide residues from the time of application until harvest were analysed for 22 active insecticidal and fungicidal substances in Chinese cabbage, head cabbage and cauliflower, respectively. Mathematical models of residue degradation were developed, and from these models it was possible to forecast the action pre-harvest interval for a given action threshold for low-residue production in Brassica vegetables as a percentage of the maximum residue level. Additionally, it was possible to establish an action pre-harvest interval based on an action threshold of 0.01 mg kg-1 for the production of Brassica vegetables for zero-rezidue production.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů