Nové půdoochranné postupy při pěstování kukuřice, brambor, cukrovky a zeleniny
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F21%3A10174632" target="_blank" >RIV/00027006:_____/21:10174632 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.vurv.cz/2021/12/10/webinar-nove-pudoochranne-postupy-pri-pestovani-kukurice-brambor-cukrovky-a-zeleniny-16-12-2021/" target="_blank" >https://www.vurv.cz/2021/12/10/webinar-nove-pudoochranne-postupy-pri-pestovani-kukurice-brambor-cukrovky-a-zeleniny-16-12-2021/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nové půdoochranné postupy při pěstování kukuřice, brambor, cukrovky a zeleniny
Popis výsledku v původním jazyce
Webinář pro odbornou veřejnost. Program vycházel z dosavadních poznatků získaných při řešení projektu QK1910382 Inovace v pěstebních technologiích u okopanin a zeleniny pro lepší využití vody ze srážek i závlah, vyšší stabilitu výnosů i kvality produkce. V sedmi prezentacích byly představeny výsledky všech 4 členů projektového týmu: vliv různých způsobů kultivace půdy na půdní vlastnosti, vyvinuté pracovní nástroje pro kultivaci hrůbků a záhonů, ověřování protierozní účinnosti testovaných půdoochranných technologií i využití živin z aplikovaných hnojiv a výnosy brambor, cukrovky ,kukuřice, mrkve či celeru při různých způsobech hnojení a kultivace půdy.
Název v anglickém jazyce
New soil protection practices in the cultivation of maize, potatoes, sugar beet and vegetables
Popis výsledku anglicky
Webinar for the professional public. The program was based on previous knowledge gained in solving the project QK1910382 Innovation in growing technologies for root crops and vegetables for better use of water from precipitation and irrigation, higher stability of yields and quality of production. In seven presentations, the results of all 4 members of the project team were presented: the influence of different soil cultivation methods on soil properties, developed working tools for cultivating furrows and flowerbeds, verifying the erosion effectiveness of tested soil protection technologies and nutrient utilization from applied fertilizers by crops achieved yields of potatoes, sugar beet, maize, carrots or celery in different ways of fertilizing and cultivating the soil.
Klasifikace
Druh
M - Uspořádání konference
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910382" target="_blank" >QK1910382: Inovace v pěstebních technologiích u okopanin a zeleniny pro lepší využití vody ze srážek i závlah, vyšší stabilitu výnosů a kvality produkce</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
Praha-online
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
83
Počet zahraničních účastníků
—
Typ akce podle státní přísl. účastníků
CST - Celostátní akce