Termická analýza pupenů ovocných dřevin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F23%3A10176653" target="_blank" >RIV/00027006:_____/23:10176653 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Termická analýza pupenů ovocných dřevin
Popis výsledku v původním jazyce
Ovocné dřeviny jsou často poškozovány v období začátku rašení pozdními jarními mrazíky. U šlechtění nových odrůd ovocných dřevin a je potřeba stanovit mrazuvzdornost generativních pupenů. Byly použity metody diferenční skenovací kalorimetrie pro porovnání průběhu mrazového poškození a charakterizaci stavu vody v pupenech.
Název v anglickém jazyce
Thermal analysis of fruit tree
Popis výsledku anglicky
Fruit trees are often damaged by late spring frosts at the beginning of sprouting. In the breeding of new varieties of fruit trees, it is necessary to determine the frost resistance of generative buds. Differential scanning calorimetry methods were used to compare the course of frost damage and characterize the state of water in the buds.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK21010200" target="_blank" >QK21010200: Šlechtění ovocných druhů na odolnost k abiotickým vlivům v kombinaci s vysokým obsahem antioxidačních látek v plodech</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů