Inovace v technologii pěstování brambor pro výrobu škrobu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F24%3A10177411" target="_blank" >RIV/00027006:_____/24:10177411 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60076658:12220/24:43908745
Výsledek na webu
<a href="https://www.vurv.cz/2024/10/07/inovace-v-technologii-pestovani-brambor-pro-vyrobu-skrobu-ceske-budejovice-24-10-2024/" target="_blank" >https://www.vurv.cz/2024/10/07/inovace-v-technologii-pestovani-brambor-pro-vyrobu-skrobu-ceske-budejovice-24-10-2024/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Inovace v technologii pěstování brambor pro výrobu škrobu
Popis výsledku v původním jazyce
Workshop byl uspořádán 24. října 2024 na půdě FZT JU jako závazný výsledek výzkumného projektu Ministerstva zemědělství QL24010101 "Inovace v technologii pěstování brambor pro výrobu škrobu s ohledem na cirkulární ekonomiku". V průběhu workshopu zaznělo celkem 8 příspěvků. Úvodní příspěvek představil cíle a metodiku řešení výzkumného projektu QL24010101. Následovaly odborné příspěvky věnované faktorům (odrůda, kvalita sadby a založení porostu, výživa porostů), které mají klíčový vliv na produkci škrobu a bílkoviny u pěstovaných odrůd brambor. Zajímavé byly rovněž informace na téma využití dat v zemědělství. Workshopu se zúčastnilo 52 účastníků z řad zemědělců, zpracovatelů, studentů a akademických pracovníků.
Název v anglickém jazyce
Innovations in potato cultivation technology for starch production
Popis výsledku anglicky
The workshop was organized on 24 October 2024 at the Faculty of Agriculture and Technology of the University of South Bohemia as a obligatory output of the research project of the Ministry of Agriculture QL24010101 "Innovation in potato cultivation technology for starch production with respect to circular economy". During the workshop a total of 8 contributions were presented. The introductory lecture presented the objectives and methodology of the research project QL24010101. This was followed by contributions on factors (variety, quality of planting and establishment, nutrition of the crop) that have a key influence on starch and protein production of the potato varieties cultivated. Information on the use of data in agriculture was also interesting. The workshop was attended by 52 participants from farmers, potato processors, students and academics.
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QL24010101" target="_blank" >QL24010101: Inovace v technologii pěstování brambor pro výrobu škrobu s ohledem na cirkulární ekonomiku</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
České Budějovice
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
52
Počet zahraničních účastníků
—
Typ akce podle státní přísl. účastníků
CST - Celostátní akce