Kvalitní řezanka - důležitý požadavek na silážovaný materiál
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F00%3A00000390" target="_blank" >RIV/00027014:_____/00:00000390 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kvalitní řezanka - důležitý požadavek na silážovaný materiál
Popis výsledku v původním jazyce
V silážovatelnosti pícnin jsou velké rozdíly. Velmi důležitá je délka řezanky, kvalita rozřezáné píce a její narušení. Z hlediska fermentace bachoru je třeba zachovat strukturu řezanky pro přežvykování.
Název v anglickém jazyce
First-rate chaff it is important postulate on silage matter
Popis výsledku anglicky
Diferences in ensiling of forage crops are big. The length of chaff, quality of chaff and its breaking. It is necessary for fermentation of ensiling matter in pit silo to have chopped forage very short and very broken structure of matter. It is necessaryfor fermentation in rumen to retain structure of feeds for chewing of ruminants.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Farmář
ISSN
1210-9789
e-ISSN
—
Svazek periodika
6
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—