Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Změna ekonomické důležitosti znaků mléčné užitkovosti po zavedení mléčné kvóty

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F02%3A00004999" target="_blank" >RIV/00027014:_____/02:00004999 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Změna ekonomické důležitosti znaků mléčné užitkovosti po zavedení mléčné kvóty

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ekonomické váhy znaků mléčné a masné užitkovosti a funkčních znaků u dojeného skotu byly stanoveny pro situaci bez kvóty na mléko a mléčný tuk a v situaci s kvótou. Zavedení mléčné kvóty změnilo významně relativní význam znaků u holštýnského skotu. Vlivna šlechtitelský cíl u českého strakatého skotu byl mnohem menší. Relativní ekonomická váha obsahu tuku se snížila o 20% u českého strakatého skotu a o 46% u holštýnského skotu. Význam obsahu bílkovin se zvýšil o 7 a 12%. Relativní význam znaků mléčné užmléčné užitkovosti v celkové plemenné hodnotě se snížil o 2% u českého strakatého a o 5% u holštýnského skotu.

  • Název v anglickém jazyce

    Changes of the economic importance of milk production traits after introducing milk quota

  • Popis výsledku anglicky

    Economic weights of milk and meat production and functional traits of dairy cattle in the Czech Republic were calculated in situation with and without milk and fat quotas. Introducing milk and fat quotas, the relative importance of traits changed in an important way in Holstein cattle. The impact on the breeding goal in Czech Pied cattle is much smaller. The relative economic weight of fat content decreased by 20 % in Czech Pied cattle and by 46 % in Holstein cattle, the relative economic weight of protht of protein content increased by 7 and 12 %. The relative importance of milk production traits in the total breeding value decreased by 2% in Czech Pied and by 5% in Holstein cattle.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Den mléka 2002

  • ISBN

    80-213-0900-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    24-26

  • Název nakladatele

    ČZU Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    ČZU Praha

  • Datum konání akce

    23. 5. 2002

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku