Omezení vlivu tepelného stresu u velkých hospodářských zvířat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F02%3A00005233" target="_blank" >RIV/00027014:_____/02:00005233 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Omezení vlivu tepelného stresu u velkých hospodářských zvířat
Popis výsledku v původním jazyce
Rozpětí termoregulace hospodářských zvířat je rozdílné pro každý jednotlivý druh. Tepelný stres ovlivňuje příjem krmiva, komfort prostředí a úroveň produkce. Řešením této situace je využívání ventilace, proudění vzduchu a evaporačního ochlazování. Účinnost evaporačního ochlazování je 96% (u dojnic).
Název v anglickém jazyce
An elimination of heat stress of farming animals
Popis výsledku anglicky
A thermoregulation range of farming animals is different for every subject. A heat stress affected feed intake, ambient comfort and productions ratings. Solution this situation is by natural ventilation, air cirkulation and evaporation cooling. Evapor.cooling efficiency is 96% (for dairy cows).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QD0176" target="_blank" >QD0176: INTENZIFIKACE A EFEKTIVNÍ MANAGEMENT CHOVU DOJENÉHO SKOTU S OHLEDEM NA BUDOUCÍ ČLENSTVÍ V EU</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Vnútorná klíma polnohospodárskych objektov
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
10-13
Název nakladatele
Slovenská spoločnost pre techniku prostredia Bratislava
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
2. 8. 2002
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—