Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Účinnost ochlazování dojnic při tepelném stresu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F04%3A00010946" target="_blank" >RIV/00027014:_____/04:00010946 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Účinnost ochlazování dojnic při tepelném stresu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Na základě experimentů byl vytvořen model kvantifikace tepelného stresu . Nejvíce jsou TS ovlivněny dojnice s vysokou užitkovostí ( nad 8000 kg). Z možných způsobů ochlazování je nejúčinnější evaporační ochlazování ( sníží úroveň TS dle systému až o 13%), zatímco zvýšená ventilace vzduchu ( cca 2 m.s-1)ve stáji pouze o 5%. Tento způsob ochlazování je účinný pouze u nízkoužitkových dojnic ( do 5000 kg mléka za laktaci). Evaporační ochlazování sníží TS u vysokoprodukčních dojnic při teplotách nad 30 st.Cpouze částečně.

  • Název v anglickém jazyce

    Dairy cows cooling efficiency during heat stress

  • Popis výsledku anglicky

    In virtue of experiments was build up heat stress quantitation model.By heat stress (HS) are affected the nigh performance dairy cows ( up 8000 kg milk per lactation). From check method of bodycooling is the most effective n evaporation that reduce to level of heat stress ( by the heat stress quantitation model ) till by 13 % , whole ventilation increasing (air low velocity 2 m.s-1) inside of stable by 5 % only. This body cooling method is effective for lew performance dairy cows ( below 5000 kg milk per lactation ). The evaporation cooling reduce HS in the nigh performance dairy cows during temperatures over 30 degr.C partially only.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QD0176" target="_blank" >QD0176: INTENZIFIKACE A EFEKTIVNÍ MANAGEMENT CHOVU DOJENÉHO SKOTU S OHLEDEM NA BUDOUCÍ ČLENSTVÍ V EU</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Náš chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    64

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    32-34

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus