Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Je vhodné dojit krávy zezadu?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F04%3A00014370" target="_blank" >RIV/00027014:_____/04:00014370 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Je vhodné dojit krávy zezadu?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo zjistit, existují-li rozdíly v zátěži předních a zadních struků během dojení v dojírnách typu side by side (nasazování zezadu) v porovnání s dojením v tandemových dojírnách (nasazování z boku). Zátěž byla posuzována podle změn teploty struků. Na základě výsledků lze konstatovat, že způsob nasazování a dojení má vliv na zátěž struků. Dojení zezadu se projevuje statisticky průkazně (P&lt;0,05) vyšší zátěží zadních a zejména předních struků (P&lt;0,05) v porovnání s dojením z boku. Z hlediska zátěže se tak jako příznivější ukazuje pro dojnici resp. vemeno dojení z boku.

  • Název v anglickém jazyce

    Suitability of milking in side by side milking parlour for dairy cows

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to find out and compare the stress of fore teats and hind teat during milking in side by side milking parlour (attaching the milking unit from behind) and tandem milking parlour (attaching the milking unit abeam). The stress wasevaluated by means of the changes of teat temperature. The measurements were provided by thermographic method in field conditions. It is concluded that milking in side by side milking parlour showed statisticaly (P&lt;0,05) higher stress hind teats andespecially fore teats compared with milking in tandem milking parlour. Milking in tandem milking parlour can consider to be friendly to udder.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF4036" target="_blank" >QF4036: Technické, animální a humánní faktory dojení a jejich působení v procesu získávání mléka</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Ochrana zvířat a welfare 2004

  • ISBN

    80-7305-500-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    78-80

  • Název nakladatele

    VFU

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    22. 9. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku