Neutrálně detergentní vláknina a její úloha při studii bachorové fermentace u píce
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A%230000099" target="_blank" >RIV/00027014:_____/05:#0000099 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Neutral detergent fiber and its role in techniques to study rumen fermentation characteristics of forage
Popis výsledku v původním jazyce
Effect of chemical composition on/and fermentation kinetics of forty-nine samples (grass hay, grass silage, clover-grass silage, pasture-grass hay) were investigated in two experiments with fistulated cows. Fermentation kinetics was determined using thetwo in vitro techniques, and the nylon bag technique. Samples were also investigated by in vivo calculation. Nylon bag degradability (pore size 37 ?m) was measured after 0, 2, 4, 8, 16, 24, 48, 96, 168 and 504 h of incubation. Fractional rate of degradation (c) of NDF varied from 0.022 to 0.150 per hour and degradable NDF fraction (b) varied from 0.590 to 0.939. In vitro digestibility of organic matter (OM) and NDF was performed by two different standard laboratory methods, one based on rumen fluid (Tilley and Terry method (TT)).
Název v anglickém jazyce
Neutral detergent fiber and its role in techniques to study rumen fermentation characteristics of forage
Popis výsledku anglicky
Effect of chemical composition on/and fermentation kinetics of forty-nine samples (grass hay, grass silage, clover-grass silage, pasture-grass hay) were investigated in two experiments with fistulated cows. Fermentation kinetics was determined using thetwo in vitro techniques, and the nylon bag technique. Samples were also investigated by in vivo calculation. Nylon bag degradability (pore size 37 ?m) was measured after 0, 2, 4, 8, 16, 24, 48, 96, 168 and 504 h of incubation. Fractional rate of degradation (c) of NDF varied from 0.022 to 0.150 per hour and degradable NDF fraction (b) varied from 0.590 to 0.939. In vitro digestibility of organic matter (OM) and NDF was performed by two different standard laboratory methods, one based on rumen fluid (Tilley and Terry method (TT)).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Dni výživy zvierat
ISBN
80-8069-530-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
100-103
Název nakladatele
Slovenská poľnohospodárska univerzita
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Račkova dolina
Datum konání akce
1. 1. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—