Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Neutrálně detergentní vláknina a její úloha při studii bachorové fermentace u píce

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A%230000099" target="_blank" >RIV/00027014:_____/05:#0000099 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Neutral detergent fiber and its role in techniques to study rumen fermentation characteristics of forage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Effect of chemical composition on/and fermentation kinetics of forty-nine samples (grass hay, grass silage, clover-grass silage, pasture-grass hay) were investigated in two experiments with fistulated cows. Fermentation kinetics was determined using thetwo in vitro techniques, and the nylon bag technique. Samples were also investigated by in vivo calculation. Nylon bag degradability (pore size 37 ?m) was measured after 0, 2, 4, 8, 16, 24, 48, 96, 168 and 504 h of incubation. Fractional rate of degradation (c) of NDF varied from 0.022 to 0.150 per hour and degradable NDF fraction (b) varied from 0.590 to 0.939. In vitro digestibility of organic matter (OM) and NDF was performed by two different standard laboratory methods, one based on rumen fluid (Tilley and Terry method (TT)).

  • Název v anglickém jazyce

    Neutral detergent fiber and its role in techniques to study rumen fermentation characteristics of forage

  • Popis výsledku anglicky

    Effect of chemical composition on/and fermentation kinetics of forty-nine samples (grass hay, grass silage, clover-grass silage, pasture-grass hay) were investigated in two experiments with fistulated cows. Fermentation kinetics was determined using thetwo in vitro techniques, and the nylon bag technique. Samples were also investigated by in vivo calculation. Nylon bag degradability (pore size 37 ?m) was measured after 0, 2, 4, 8, 16, 24, 48, 96, 168 and 504 h of incubation. Fractional rate of degradation (c) of NDF varied from 0.022 to 0.150 per hour and degradable NDF fraction (b) varied from 0.590 to 0.939. In vitro digestibility of organic matter (OM) and NDF was performed by two different standard laboratory methods, one based on rumen fluid (Tilley and Terry method (TT)).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Dni výživy zvierat

  • ISBN

    80-8069-530-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    100-103

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárska univerzita

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Račkova dolina

  • Datum konání akce

    1. 1. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku