Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv triacylglycerolů mastných kyselin kaprylové a kaprinové na užitkovost, mortalitu a stravitelnost živin u mladých králíků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000242" target="_blank" >RIV/00027014:_____/06:#0000242 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    A note on the effect of triacylglycerols of caprylic and capric fatty acid on performance, mortality, and digestibility of nutrient in young rabbits

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Two experiments, an apparent digestibility trial and a feeding experiment, were carried out to evaluate the effect of medium-chain fatty acids supplied as triacylglycerols to a diet of growing rabbits. Hyplus rabbits weaning at the age of 35 day were used. In the digestibility trial 20 rabbits were housed individually, in the feeding experiment 216 rabbits were housed four per cage. Rabbits of experimental groups received a diet supplemented with Akomed R. Coefficient of total tract apparent digestibility of dry matter, N-free extract and ash was higher, respectively, in rabbits fed the diet with Akomed R than in control rabbits. Digestibility of other dietary components, the rate of growth, feed intake and carcass yield were not significantly affected. In the feeding experiment, mortality of treated rabbits was significantly lower than of control rabbits.

  • Název v anglickém jazyce

    A note on the effect of triacylglycerols of caprylic and capric fatty acid on performance, mortality, and digestibility of nutrient in young rabbits

  • Popis výsledku anglicky

    Two experiments, an apparent digestibility trial and a feeding experiment, were carried out to evaluate the effect of medium-chain fatty acids supplied as triacylglycerols to a diet of growing rabbits. Hyplus rabbits weaning at the age of 35 day were used. In the digestibility trial 20 rabbits were housed individually, in the feeding experiment 216 rabbits were housed four per cage. Rabbits of experimental groups received a diet supplemented with Akomed R. Coefficient of total tract apparent digestibility of dry matter, N-free extract and ash was higher, respectively, in rabbits fed the diet with Akomed R than in control rabbits. Digestibility of other dietary components, the rate of growth, feed intake and carcass yield were not significantly affected. In the feeding experiment, mortality of treated rabbits was significantly lower than of control rabbits.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Animal Feed Science and Technology

  • ISSN

    0377-8401

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1-2

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    1-2

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus