Zdraví a prostředí jako faktory podmiňující efektivitu produkce v chovu ovcí
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F07%3A%230000572" target="_blank" >RIV/00027014:_____/07:#0000572 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
polština
Název v původním jazyce
Zdrowie i šrodowisko jako czynniki warunkujace efektywnošč produkcji owczarskiej
Popis výsledku v původním jazyce
W czeskim owczarstwie doszło na przestrzeni ostatních dwudziestu lat do zaczących zmian. Pogłowie owiec spadlo z 430 tys. sztuk w roku 1990 do 84 tys. sztuk w roku 2000. Glównym produktem chowu owiec stała się jagnięcina. W ramach hodlali owiec prowadzone są szacowania wartości hodownannych za pomocą metody BLUP Animal Model.
Název v anglickém jazyce
Health and environment as factors influencing production efficiency in sheep breeding
Popis výsledku anglicky
Since 1990, significant transformations in the sheep production and breeding in the CR have taken place. Sheep numbers declined from 430 000 heads in 1990 to 84 000 heads in 2000. From 2001, the numbers slightly increased mainly due to subsidy policy ofthe state and of the EU. Sheep breeding in the CR is focused on lamb meat production. 31 sheep breeds are included in performance testing program.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
978-83-89648-69-3
Počet stran knihy
90
Název nakladatele
Akademia Rolnicza
Místo vydání
Krakow
Kód UT WoS knihy
—