Faktory ovlivňující funkční dobu užitku krav plemene Slovenský pinzgavský skot
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F08%3A%230000803" target="_blank" >RIV/00027014:_____/08:#0000803 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Factors affecting functional length of productive life of Slovak Pinzgau cows
Popis výsledku v původním jazyce
A proportional hazard model was used to analyze the impact of the most important factors on the length of productive life of 44796 Slovak Pinzgau cows. The calculations were carried out with Survival Kit 3.12. The most important factor was the milk production level within herd. Cows with extremely low milk production (less than 1.5 standard deviations below average) had a 4.8 times higher culling risk than average cows. The culling risk for highest yielding cows was about one half of the risk of averagecows. In the first lactation the culling risk was highest at the beginning and decreased in the course of the lactation whereas in the subsequent lactations the culling risk was highest at the end of the lactation. The risk decreased with parity. Cows from expanding herds were at lower risk to be culled compared to cows in herds of stable and decreasing size.
Název v anglickém jazyce
Factors affecting functional length of productive life of Slovak Pinzgau cows
Popis výsledku anglicky
A proportional hazard model was used to analyze the impact of the most important factors on the length of productive life of 44796 Slovak Pinzgau cows. The calculations were carried out with Survival Kit 3.12. The most important factor was the milk production level within herd. Cows with extremely low milk production (less than 1.5 standard deviations below average) had a 4.8 times higher culling risk than average cows. The culling risk for highest yielding cows was about one half of the risk of averagecows. In the first lactation the culling risk was highest at the beginning and decreased in the course of the lactation whereas in the subsequent lactations the culling risk was highest at the end of the lactation. The risk decreased with parity. Cows from expanding herds were at lower risk to be culled compared to cows in herds of stable and decreasing size.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Animal Science
ISSN
1212-1819
e-ISSN
—
Svazek periodika
53
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000254682100001
EID výsledku v databázi Scopus
—