Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Faktory ovlivňující funkční dobu užitku krav plemene Slovenský pinzgavský skot

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F08%3A%230000803" target="_blank" >RIV/00027014:_____/08:#0000803 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Factors affecting functional length of productive life of Slovak Pinzgau cows

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A proportional hazard model was used to analyze the impact of the most important factors on the length of productive life of 44796 Slovak Pinzgau cows. The calculations were carried out with Survival Kit 3.12. The most important factor was the milk production level within herd. Cows with extremely low milk production (less than 1.5 standard deviations below average) had a 4.8 times higher culling risk than average cows. The culling risk for highest yielding cows was about one half of the risk of averagecows. In the first lactation the culling risk was highest at the beginning and decreased in the course of the lactation whereas in the subsequent lactations the culling risk was highest at the end of the lactation. The risk decreased with parity. Cows from expanding herds were at lower risk to be culled compared to cows in herds of stable and decreasing size.

  • Název v anglickém jazyce

    Factors affecting functional length of productive life of Slovak Pinzgau cows

  • Popis výsledku anglicky

    A proportional hazard model was used to analyze the impact of the most important factors on the length of productive life of 44796 Slovak Pinzgau cows. The calculations were carried out with Survival Kit 3.12. The most important factor was the milk production level within herd. Cows with extremely low milk production (less than 1.5 standard deviations below average) had a 4.8 times higher culling risk than average cows. The culling risk for highest yielding cows was about one half of the risk of averagecows. In the first lactation the culling risk was highest at the beginning and decreased in the course of the lactation whereas in the subsequent lactations the culling risk was highest at the end of the lactation. The risk decreased with parity. Cows from expanding herds were at lower risk to be culled compared to cows in herds of stable and decreasing size.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    53

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000254682100001

  • EID výsledku v databázi Scopus