Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Results of pig carcass classification according to SEUROP in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F09%3A%230001006" target="_blank" >RIV/00027014:_____/09:#0001006 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Results of pig carcass classification according to SEUROP in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Through data analysis of pig carcasses slaughtered from 2004 to 2007 the means of quality classes (QC) 2.32, lean meat percentage (LM) 55.83 %, carcass weight (CW) 87.21 kg, muscle thickness (MT) 61.95 mm and fat thickness (FT) 15.95 mm were determined.The highest correlation coefficients are between QC and LM, LM and FT as well as QC and FT, the lowest between FT and MT. Quality class as the dominant indicator is influenced mainly by LM. In the statistical models used all effects (differences) are statistically significant because of the large size of the data set. The results from the separate evaluation of each cross-classified effect are that evaluator has the largest influence and year-season and methods have a smaller influence. The time trend documents stable CW and MT, a slight increase in LM and improvement of QC. The estimated results indicate the successful introduction of pig carcass classification in the CR after accession to the EU.

  • Název v anglickém jazyce

    Results of pig carcass classification according to SEUROP in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    Through data analysis of pig carcasses slaughtered from 2004 to 2007 the means of quality classes (QC) 2.32, lean meat percentage (LM) 55.83 %, carcass weight (CW) 87.21 kg, muscle thickness (MT) 61.95 mm and fat thickness (FT) 15.95 mm were determined.The highest correlation coefficients are between QC and LM, LM and FT as well as QC and FT, the lowest between FT and MT. Quality class as the dominant indicator is influenced mainly by LM. In the statistical models used all effects (differences) are statistically significant because of the large size of the data set. The results from the separate evaluation of each cross-classified effect are that evaluator has the largest influence and year-season and methods have a smaller influence. The time trend documents stable CW and MT, a slight increase in LM and improvement of QC. The estimated results indicate the successful introduction of pig carcass classification in the CR after accession to the EU.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    54

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000266898000004

  • EID výsledku v databázi Scopus