The effect of different way of milking on the surface temperature of sheep udder
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F09%3A%230001036" target="_blank" >RIV/00027014:_____/09:#0001036 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The effect of different way of milking on the surface temperature of sheep udder
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this work was to determine the effect of different way of milking on the teat traumatisation structure in dairy sheep. Surface temperature of the udder before milking was significantly higher than after milking. The higher surface temperatureof left teat of the udder was significant before milking compared with the temperature state after machine milking. According the obtained data there were not proved the degree of udder traumatisation during the various way of milk obtaining. The certainlevel of teat traumatisation (right teats) occurred during the hand milking.
Název v anglickém jazyce
The effect of different way of milking on the surface temperature of sheep udder
Popis výsledku anglicky
The aim of this work was to determine the effect of different way of milking on the teat traumatisation structure in dairy sheep. Surface temperature of the udder before milking was significantly higher than after milking. The higher surface temperatureof left teat of the udder was significant before milking compared with the temperature state after machine milking. According the obtained data there were not proved the degree of udder traumatisation during the various way of milk obtaining. The certainlevel of teat traumatisation (right teats) occurred during the hand milking.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH72286" target="_blank" >QH72286: Vliv chovného prostředí a způsobu dojení na welfare, užitkovost a kvalitativní vlastnosti mléka dojných ovcí</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sustainable Animal Husbandry: Prevention is Better than Cure
ISBN
978-80-7399-800-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
University of Veterinary Medicine
Místo vydání
Hannover
Místo konání akce
Vechta, Germany
Datum konání akce
19. 7. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—