Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Testy výkrmnosti a jatečné hodnoty ovcí v roce 2010

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F11%3A%230001399" target="_blank" >RIV/00027014:_____/11:#0001399 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/11035.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/11035.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Testy výkrmnosti a jatečné hodnoty ovcí v roce 2010

  • Popis výsledku v původním jazyce

    U potomstva cca 20-ti beranů ročně je prováděná testace výkrmnosti a jatečné hodnoty jehňat včetně jatečných rozborů. Výkrmnost se hodnotí na základě přírůstků skupiny minimálně 10 jehňat obou pohlaví po jednom plemeníkovi či jedné hybridní kombinace, Jatečná hodnota se stanoví na skupině 7 (minimálně 5) beránků, přičemž jsou sledovány: jatečná výtěžnost v %, subjektivní hodnocení zmasilosti a protučnělosti jatečně upravených těl podle systému SEUROP, podíl kýty v %, podíl masa v kýtě v %, podíl ledvinového loje v % a plocha nejdelšího hrudního a bederního svalu za posledním žebrem v cm2.

  • Název v anglickém jazyce

    Tests of growth intensity and carcass quality by sheep in the year 2010

  • Popis výsledku anglicky

    Test of growth intensity and carcass quality is conducted every year on the progeny of 20 breeding rams. Evaluation of the growth intensity is based on the daily dains of the group of 10 lambs sired by one tasted ram. Cascass quality is examined on the group of 7 (minimum 5) slaughtered lambs. Dressing percentage, subjective assessment of conformation and carcass fatness according SEUROP system, leg proportion in %, proportion of meat in the leg in%, proportion of kidney fat in% and area of longest thoracic and lumbar muscle behind the last rib in cm2 are monitored.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Náš chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    71

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    42-43

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus