Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologická hodnota a nutriční složení křepelčích vajec

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F12%3A%230001676" target="_blank" >RIV/00027014:_____/12:#0001676 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/12117.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/12117.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologická hodnota a nutriční složení křepelčích vajec

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technologická hodnota a nutriční složení vajec byly analyzovány u dvou linií japonských křepelek (HG a LG), které byly dlouhodobě selektovány na tvar růstové křivky bez ovlivnění dospělé hmotnosti. Výsledky prokázaly, že tvar růstové křivky ovlivňuje především technologickou hodnotu a nutriční složení bílku. Relativně rychlý růst bezprostředně před nástupem snášky (typický pro linii HG) byl spojen s nižší produkcí bílku (nižší hmotností bílku), který obsahoval vyšší koncentrací sušiny a bílkovin. To seprojevilo ve vyšší technologické hodnotě bílku (ve vyšších hodnotách Haughových jednotek).

  • Název v anglickém jazyce

    Technological value and nutritional composition of quail eggs

  • Popis výsledku anglicky

    The technological quality and nutritional composition of eggs were analyzed in 2 lines of Japanese quail that have been long-term divergently selected for shape of the growth curve (the HG and LG lines). The results showed that the postnatal growth pattern affects above all technological quality and chemical composition of albumen. A relatively fast growth before onset of lay (typical for the HG) was associated with a lower albumen weight. This albumen contained the higher concentrations of dry matter and proteins which was expressed in higher values of Haugh units.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů