Impact of economic parameters on economic values in dairy sheep
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F13%3A%230001780" target="_blank" >RIV/00027014:_____/13:#0001780 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/82103.pdf" target="_blank" >http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/82103.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Impact of economic parameters on economic values in dairy sheep
Popis výsledku v původním jazyce
The impact of variation in economic conditions on the economic values of fourteen production and functional traits was examined for the Improved Valachian breed using a bio-economic model implemented in the ECOWEIGHT software. The following economic parameters were investigated: market prices of lambs, milk, and cheese (variation +/- 40%), costs for roughage, concentrates, and total feeding rations, costs for labour and veterinary care, fixed costs (variation +/- 20% for all costs), and discount rate ofrevenues and costs (0 and 3%). Results of the analyses were presented in detail for the marginal and relative economic values of the four most important traits: milk yield in the 150-day milking period, conception rate of ewes, litter size per lambed ewe, and productive lifetime of ewes. Furthermore, cumulative relative economic values of the four trait complexes - milk production, growth, functional, and wool traits - were presented. Prices for sheep products were found to be the most
Název v anglickém jazyce
Impact of economic parameters on economic values in dairy sheep
Popis výsledku anglicky
The impact of variation in economic conditions on the economic values of fourteen production and functional traits was examined for the Improved Valachian breed using a bio-economic model implemented in the ECOWEIGHT software. The following economic parameters were investigated: market prices of lambs, milk, and cheese (variation +/- 40%), costs for roughage, concentrates, and total feeding rations, costs for labour and veterinary care, fixed costs (variation +/- 20% for all costs), and discount rate ofrevenues and costs (0 and 3%). Results of the analyses were presented in detail for the marginal and relative economic values of the four most important traits: milk yield in the 150-day milking period, conception rate of ewes, litter size per lambed ewe, and productive lifetime of ewes. Furthermore, cumulative relative economic values of the four trait complexes - milk production, growth, functional, and wool traits - were presented. Prices for sheep products were found to be the most
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Animal Science
ISSN
1212-1819
e-ISSN
—
Svazek periodika
58
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
21-30
Kód UT WoS článku
000315626700004
EID výsledku v databázi Scopus
—