Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of crude protein source and feeding technique on performance, health status and carcass traits of growing rabbits

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F14%3A%230002042" target="_blank" >RIV/00027014:_____/14:#0002042 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/14087.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/14087.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of crude protein source and feeding technique on performance, health status and carcass traits of growing rabbits

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Two experimental isonitrogenous weaning diets (SBM diet and WLS diet) were formulated. The SBM diet contained soybean meal (70 g/kg) as the main CP source, whereas the WLS diet was based on white lupin seeds (105 g/kg). A total of 160 Hyplus rabbits (33days of age) were divided into 4 groups according to diet and feeding technique (ad libitum SBM, restriction SBM, ad libitum WLS and restriction WLS group of rabbits). The feeding programme was applied as follows: both the AL SBM rabbits and AL WLS rabbits were fed ad libitum during the whole fattening period, whereas the R SBM and R WLS rabbits had a limited feed intake between 33rd and 47th day after weaning (75% of ad libitum intake). Afterwards, all restricted rabbits were fed ad libitum until the end of fattening period (75 days of age). No significant interaction between dietary CP source and feeding technique was observed in terms of the growth performance of rabbits, whereas the highest hot carcass weight was observed in AL WLS

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of crude protein source and feeding technique on performance, health status and carcass traits of growing rabbits

  • Popis výsledku anglicky

    Two experimental isonitrogenous weaning diets (SBM diet and WLS diet) were formulated. The SBM diet contained soybean meal (70 g/kg) as the main CP source, whereas the WLS diet was based on white lupin seeds (105 g/kg). A total of 160 Hyplus rabbits (33days of age) were divided into 4 groups according to diet and feeding technique (ad libitum SBM, restriction SBM, ad libitum WLS and restriction WLS group of rabbits). The feeding programme was applied as follows: both the AL SBM rabbits and AL WLS rabbits were fed ad libitum during the whole fattening period, whereas the R SBM and R WLS rabbits had a limited feed intake between 33rd and 47th day after weaning (75% of ad libitum intake). Afterwards, all restricted rabbits were fed ad libitum until the end of fattening period (75 days of age). No significant interaction between dietary CP source and feeding technique was observed in terms of the growth performance of rabbits, whereas the highest hot carcass weight was observed in AL WLS

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Animal Physiology 2014

  • ISBN

    978-80-7375-971-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    266-271

  • Název nakladatele

    Mendel University

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Prušánky

  • Datum konání akce

    21. 5. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku