Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Směsky pro zlepšení silážovatelnosti

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F14%3A%230002056" target="_blank" >RIV/00027014:_____/14:#0002056 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/14101.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/14101.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Směsky pro zlepšení silážovatelnosti

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Leguminózy patří mezi plodiny středně až obtížně silážovatelné. Jejich silážovatelnost se zvýší, pokud jsou pěstovány a sklízeny ve směskách s obilovinami nebo trávami. Pokud se zastoupení druhů rostlin a jejich výsevek ve směsce vhodně nakombinuje, zlepší se silážovatelnost díky vyššímu obsahu vodorozpustných cukrů.

  • Název v anglickém jazyce

    Mixes for improvement ensilability

  • Popis výsledku anglicky

    Legumes are among the crops of medium to difficult ensiling. Their ensilability increases when they are grown and harvested in mixtures with cereals or grasses. If the species diversity of plants and seed rate in the whole mixture is appropriately combines, the ensilability is improves due to the higher content of water soluble sugars.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů