Směsky pro zlepšení silážovatelnosti
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F14%3A%230002056" target="_blank" >RIV/00027014:_____/14:#0002056 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/14101.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/14101.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Směsky pro zlepšení silážovatelnosti
Popis výsledku v původním jazyce
Leguminózy patří mezi plodiny středně až obtížně silážovatelné. Jejich silážovatelnost se zvýší, pokud jsou pěstovány a sklízeny ve směskách s obilovinami nebo trávami. Pokud se zastoupení druhů rostlin a jejich výsevek ve směsce vhodně nakombinuje, zlepší se silážovatelnost díky vyššímu obsahu vodorozpustných cukrů.
Název v anglickém jazyce
Mixes for improvement ensilability
Popis výsledku anglicky
Legumes are among the crops of medium to difficult ensiling. Their ensilability increases when they are grown and harvested in mixtures with cereals or grasses. If the species diversity of plants and seed rate in the whole mixture is appropriately combines, the ensilability is improves due to the higher content of water soluble sugars.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů