Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Effect of Sea Buckthorn (Hippophae Rhamnoides l.) Residues in Compound Feeds on the Performance and Skin Color of Broilers

Popis výsledku

Identifikátory výsledku

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Effect of Sea Buckthorn (Hippophae Rhamnoides l.) Residues in Compound Feeds on the Performance and Skin Color of Broilers

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The experiment was conducted on 2640 slow-growing (NL-JA-757) broiler chicks divided into three groups with eight replicates of 110 chicks each for period of 49 days. The control group was fed diets without any color additive, while experimental groups Aand B were fed diets containing commercial color additive (0.05%) and sea buckthorn fruit residue 5% of feed respectively. Diets BR1 (starter) were fed from day 1 to 21; BR2 (grower) were fed from day 22 to 35, and BR3 (finisher) were fed from day 36 to49. The chicks were weighed on days 21, 35 and 49. The final mean live weight of the birds (males and females) appeared lower in group B with sea buckthorn in comparison with the control group (1848.1 vs.1875.5g) and group A (1882.5g). Feed conversion at 49 days was poorer in group B (2182.6 g/kg) in comparison with group A (2102.4 g/kg) and non-significantly poorer than the control group (2163.7 g/kg). Skin color was assessed by the DSM Broiler Fan expressed on a 101-110 scale. The ski

  • Název v anglickém jazyce

    The Effect of Sea Buckthorn (Hippophae Rhamnoides l.) Residues in Compound Feeds on the Performance and Skin Color of Broilers

  • Popis výsledku anglicky

    The experiment was conducted on 2640 slow-growing (NL-JA-757) broiler chicks divided into three groups with eight replicates of 110 chicks each for period of 49 days. The control group was fed diets without any color additive, while experimental groups Aand B were fed diets containing commercial color additive (0.05%) and sea buckthorn fruit residue 5% of feed respectively. Diets BR1 (starter) were fed from day 1 to 21; BR2 (grower) were fed from day 22 to 35, and BR3 (finisher) were fed from day 36 to49. The chicks were weighed on days 21, 35 and 49. The final mean live weight of the birds (males and females) appeared lower in group B with sea buckthorn in comparison with the control group (1848.1 vs.1875.5g) and group A (1882.5g). Feed conversion at 49 days was poorer in group B (2182.6 g/kg) in comparison with group A (2102.4 g/kg) and non-significantly poorer than the control group (2163.7 g/kg). Skin color was assessed by the DSM Broiler Fan expressed on a 101-110 scale. The ski

Klasifikace

  • Druh

    Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Indian Journal of Animal Research 

  • ISSN

    0367-6722

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    48

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    IN - Indická republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    548-555

  • Kód UT WoS článku

    000346686000007

  • EID výsledku v databázi Scopus

Druh výsledku

Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

Jx

CEP

GG - Chov hospodářských zvířat

Rok uplatnění

2014