Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kritéria pro výběr hybridů kukuřice na siláž

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F15%3A%230002340" target="_blank" >RIV/00027014:_____/15:#0002340 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26296080:_____/15:#0001475

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/15182.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/15182.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kritéria pro výběr hybridů kukuřice na siláž

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem metodiky je doporučit zemědělské veřejnosti kritéria pro výběr hybridů kukuřice na siláž. V úvodu jsou popsány základní charakteristiky kukuřice. V dalších kapitolách jsou popisovány faktory, např. stravitelnost NDF, obsah a degradovatelnost škrobu, chutnost, silážovatelnost, ranost, rychlost dozrávání rostlin, odolnost, termín a způsob sklizně. Na výčet faktorů, které jsou pro výběr hybridů kukuřice na siláž důležité, navazuje informace o nutričních a fermentačních ukazatelích. Stěžejní částí metodiky je doporučení metod hodnocení hybridů, včetně několika příkladů.

  • Název v anglickém jazyce

    Criteria for selecting maize hybrids of silage

  • Popis výsledku anglicky

    Aim of the methodology is to recommend to the agricultural public criteria for the selection hybrids of maize silage. The introduction describes the basic characteristics of maize. In subsequent chapters describe the factors, for example, the digestibility of NDF content and starch degradability, palatability, ensilability, earliness, rate of maturation of plants, stamina, the date and way of the harvest. On the list of factors which are selection of maize hybrids for silage important, follows information concerning the nutritional and fermentation indicators. The fundamental part of the methodology is the recommended method evaluation of hybrids, including several examples.

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210128" target="_blank" >QJ1210128: Inovovat systémy hodnocení kvality krmiv s důrazem na zavedení nového národního systému hodnocení</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    978-80-88000-05-1

  • Číslo předpisu

    17210/2015-2

  • Technické parametry

    Smlouva o využití výsledků byla uzavřena se Svazem chovatelů českého strakatého skotu, z.s., zastoupeným doc. Dr. Ing. Josefem Kučerou.

  • Ekonomické parametry

    Pokud budou farmáři využívat vhodnější hybridy s nadprůměrnou stravitelností NDF a pracovat s přesnějšími čísly (ne zastaralými z tabulek), zlepší se využitelnost krmiv a sníží důsledky metabolických poruch dojnic zhruba o 5 %.

  • Označení certifikačního orgánu

    Ministerstvo zemědělství ČR

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů