Průvodce chovatele dojeného skotu - Stájový obrazový lexikon
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F16%3AN0000207" target="_blank" >RIV/00027014:_____/16:N0000207 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16205.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16205.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Průvodce chovatele dojeného skotu - Stájový obrazový lexikon
Popis výsledku v původním jazyce
Kniha Průvodce chovatele dojeného skotu - Stájový obrazový lexikon je určena všem chovatelům dojeného skotu, ale i veterinárním lékařům, chovatelským svazům, krajským informačním střediskům, zemědělským poradcům, projektantům, studentům středních odborných škol a univerzit s veterinárním a zemědělským zaměřením včetně odborné veřejnosti, stejně tak i dalším zájemcům o danou problematiku. Poskytuje ucelený přehled o jednotlivých technických a technologických řešeních běžně používaných v našich chovech u různých věkových kategorií dojeného skotu. Tato publikace se může stát účinným nástrojem pro vyvarování se nejčastějších chyb při výstavbě nových stájí, rekonstrukci, úpravě starých stájí nebo jejích částí, resp. při jejich posuzování a hodnocení. Významnou část této publikace tvoří terminologický slovník vybraných pojmů používaných v chovatelské a veterinární praxi. Při zpracování Průvodce chovatele dojeného skotu jsme vycházeli z výsledků řešení vědeckovýzkumných projektů jednotlivých členů autorského kolektivu včetně praktických zkušeností získaných přímo v chovech. Kniha současně poskytuje ucelený návod zásad správné chovatelské praxe, s důrazem na požadavky, související s chovem dojeného skotu ve vztahu k jeho fyziologickým potřebám, zdraví, pohodě jako předpokladu dosažení geneticky daných produkčních a reprodukčních ukazatelů. Znalost a dodržování zootechnických, zoohygienických a veterinárních podmínek chovu dojeného skotu je významným předpokladem produkce jak zdravého plemenného materiálu, tak i zdravotně nezávadných a biologicky plnohodnotných surovin a potravin živočišného původu jako jednoho z významných ukazatelů konkurenceschopnosti a ekonomické rentability chovu.
Název v anglickém jazyce
Guide for dairy cattle breeder - Livestock picture lexicon
Popis výsledku anglicky
The book Guide for dairy cattle breeder - Livestock picture lexicon is determinated not only for all dairy cattle breeders, but also for veterinarians, breeders' associations, regional information centers, agricultural consultants, designers, students of high schools and Universities with veterinary and agricultural focus, including other professionals interested in the issue. It provides a comprehensive overview of the various technical and technological solutions commonly used on our farms at different ages of dairy cattle breeds. This publication may be an effective tool for avoiding the most common mistakes during building new stables, reconstructing, modificating the old stables during their assessment and evaluation. A glossary of the most common terms used in the field of animal husbandry and veterinary medicine is a significant part of this publication. This Guide for dairy cattle breeder is based on results of scientific research projects of authors and their practical experiences from the farms. The book also provides a comprehensive guide of good breeding practice, with emphasis on the requirements related to the breeding of dairy cattle in relation to its physiological needs, health and welfare as a prerequisite for the achievement of the genetically productive and reproductive performance. The knowledge of zootechnical, animal hygiene and health conditions of dairy cattle breeding production including compliance with them is an important prerequisite to obtain a healthy breeding material, as well as wholesome raw materials and foodstuffs of animal origin as one of the important indicators of competitiveness and economic rentability of the farm.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1530058" target="_blank" >QJ1530058: Vytvoření systému hodnocení biosecurity, welfare a zdraví hospodářských zvířat pro produkci zdravotně nezávadných surovin a potravin živočišného původu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
978-80-7403-153-3
Počet stran knihy
323
Název nakladatele
Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i.
Místo vydání
Praha Uhříněves
Kód UT WoS knihy
—