The Study on Antibacterial Activity of Plant Oils Containing Medium-Chain Fatty Acids
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F16%3AN0000236" target="_blank" >RIV/00027014:_____/16:N0000236 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16234.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16234.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The Study on Antibacterial Activity of Plant Oils Containing Medium-Chain Fatty Acids
Popis výsledku v původním jazyce
The antibacterial activity of plant oils, rich in medium-chain fatty acids, was tested towards 13 pathogenic and 6 beneficial intestinal bacteria. Namely, coconut (Cocos nucifera), palm kernel (Elaeis guineensis), palm, red palm (E/ae/s guineensls), babassu (Attalea speciosa), tucuma (Astrocaryum vulgare), murumuru (Astrocaryum murumuru) and Cuphea (C. lanceolata and C. ignea) oils were tested. The antibacterial activity was evaluated towards following bacteria: Salmonella enteritidis, S. infantis, S. typhimurium, Campylobacter jejuni, Escherichia coli, Enterococcus faecium, Clostridium perfringens, Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Bifidobacterium animalis, B. longum, Lactobacillus fermentum, and L. acidophilus.
Název v anglickém jazyce
The Study on Antibacterial Activity of Plant Oils Containing Medium-Chain Fatty Acids
Popis výsledku anglicky
The antibacterial activity of plant oils, rich in medium-chain fatty acids, was tested towards 13 pathogenic and 6 beneficial intestinal bacteria. Namely, coconut (Cocos nucifera), palm kernel (Elaeis guineensis), palm, red palm (E/ae/s guineensls), babassu (Attalea speciosa), tucuma (Astrocaryum vulgare), murumuru (Astrocaryum murumuru) and Cuphea (C. lanceolata and C. ignea) oils were tested. The antibacterial activity was evaluated towards following bacteria: Salmonella enteritidis, S. infantis, S. typhimurium, Campylobacter jejuni, Escherichia coli, Enterococcus faecium, Clostridium perfringens, Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Bifidobacterium animalis, B. longum, Lactobacillus fermentum, and L. acidophilus.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů