Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Study on Antibacterial Activity of Plant Oils Containing Medium-Chain Fatty Acids

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F16%3AN0000236" target="_blank" >RIV/00027014:_____/16:N0000236 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16234.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16234.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Study on Antibacterial Activity of Plant Oils Containing Medium-Chain Fatty Acids

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The antibacterial activity of plant oils, rich in medium-chain fatty acids, was tested towards 13 pathogenic and 6 beneficial intestinal bacteria. Namely, coconut (Cocos nucifera), palm kernel (Elaeis guineensis), palm, red palm (E/ae/s guineensls), babassu (Attalea speciosa), tucuma (Astrocaryum vulgare), murumuru (Astrocaryum murumuru) and Cuphea (C. lanceolata and C. ignea) oils were tested. The antibacterial activity was evaluated towards following bacteria: Salmonella enteritidis, S. infantis, S. typhimurium, Campylobacter jejuni, Escherichia coli, Enterococcus faecium, Clostridium perfringens, Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Bifidobacterium animalis, B. longum, Lactobacillus fermentum, and L. acidophilus.

  • Název v anglickém jazyce

    The Study on Antibacterial Activity of Plant Oils Containing Medium-Chain Fatty Acids

  • Popis výsledku anglicky

    The antibacterial activity of plant oils, rich in medium-chain fatty acids, was tested towards 13 pathogenic and 6 beneficial intestinal bacteria. Namely, coconut (Cocos nucifera), palm kernel (Elaeis guineensis), palm, red palm (E/ae/s guineensls), babassu (Attalea speciosa), tucuma (Astrocaryum vulgare), murumuru (Astrocaryum murumuru) and Cuphea (C. lanceolata and C. ignea) oils were tested. The antibacterial activity was evaluated towards following bacteria: Salmonella enteritidis, S. infantis, S. typhimurium, Campylobacter jejuni, Escherichia coli, Enterococcus faecium, Clostridium perfringens, Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Bifidobacterium animalis, B. longum, Lactobacillus fermentum, and L. acidophilus.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů