Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Effect of Temperature-Humidity Index on Selected Parametrs in Robotic Milking

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F19%3AN0000173" target="_blank" >RIV/00027014:_____/19:N0000173 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/19170.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/19170.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Effect of Temperature-Humidity Index on Selected Parametrs in Robotic Milking

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to determine the effect of the temperature-humidity index (THI) on selected milking parameters in AMS. Three dairy farms with AMS were included in the monitoring. The monitoring period was three years. The selected parameters were as follows: milk production.cow-1.day-1, milking frequency.cow-1.day-1, milking time.cow-1.day-1, THI. The results showed that heat stress (THI above 72) negatively influenced average daily milk yield and milking time. These parameters showed significantly (p< 0.05) lower values in mild-moderate zone (MMS) zone than in no heat stress zone (NS) and heat stress threshold zone (ST). The difference in milking frequency per day was not found to be significant, although in the MMS zone dairy cows were milked less often.

  • Název v anglickém jazyce

    The Effect of Temperature-Humidity Index on Selected Parametrs in Robotic Milking

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to determine the effect of the temperature-humidity index (THI) on selected milking parameters in AMS. Three dairy farms with AMS were included in the monitoring. The monitoring period was three years. The selected parameters were as follows: milk production.cow-1.day-1, milking frequency.cow-1.day-1, milking time.cow-1.day-1, THI. The results showed that heat stress (THI above 72) negatively influenced average daily milk yield and milking time. These parameters showed significantly (p< 0.05) lower values in mild-moderate zone (MMS) zone than in no heat stress zone (NS) and heat stress threshold zone (ST). The difference in milking frequency per day was not found to be significant, although in the MMS zone dairy cows were milked less often.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Rural buildings in Euroepan regions RUBER 2019

  • ISBN

    978-80-552-2068-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    17-21

  • Název nakladatele

    Slovenská poĺnohospodárska univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    10. 9. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku