I mikroklima ve stáji ovlivňuje robotizované dojení
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F19%3AN0000234" target="_blank" >RIV/00027014:_____/19:N0000234 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://vuzv.cz/_privat/19231.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/19231.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
I mikroklima ve stáji ovlivňuje robotizované dojení
Popis výsledku v původním jazyce
Frekvence dojení v AMS se mění v závislosti na ročním období. Frekvence byla prakticky shodná na podzim a v zimě, zatímco významně stoupala v jarních měsících a naopak se významně snížila v létě. K významnému poklesu mléčné užitkovosti došlo až v srpnu a září, kdy už sice teploty vzduchu zpravidla nedosahovaly extrémních hodnot, nicméně tepelný stres se teprve naplno projevil významným snížením užitkovosti.
Název v anglickém jazyce
The microclimate in the stable affects robotic milking
Popis výsledku anglicky
The milking frequency in the AMS varies depending on the season. The frequency was practically the same in autumn and winter, while rising significantly in the spring months and decreasing significantly in summer. Significant decline in milk yield occurred only in August and September, when air temperatures were generally no longer reaching extreme levels, but thermal stress was only fully reflected in a significant reduction in yield.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů