Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of Barley and Lysine Supplementation on the longissimus lumborum meat quality of pasture-raised fallow deer (Dama Dama)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F20%3AN0000109" target="_blank" >RIV/00027014:_____/20:N0000109 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/20:82076 RIV/60460709:41340/20:82076

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.mdpi.com/2304-8158/9/9/1255" target="_blank" >https://www.mdpi.com/2304-8158/9/9/1255</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/foods9091255" target="_blank" >10.3390/foods9091255</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of Barley and Lysine Supplementation on the longissimus lumborum meat quality of pasture-raised fallow deer (Dama Dama)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The chemical characteristics (proximate composition, amino acids, and fatty acids) and sensory quality of the longissimus lumborum (LL) muscle of 45 farmed male fallow deer were investigated. The animals were divided into three separate groups (n = 15 per treatment): pasture-fed (P), pasture-fed and supplemented with barley (B), and pasture-fed and supplemented with barley and lysine (BL). Differences were observed in LL moisture and intramuscular fat contents, the latter being almost twofold greater in the meat of B and BL groups, compared to P. The concentrations of histidine, leucine, alanine, glutamic acid and glycine in the raw meat were higher in the BL group compared to the P group. Higher contents of n-3 PUFA, and consequently lower n-3 ratios, were found in the P group, compared to the BL group. The grilled meat samples from the P group scored higher than the other groups for grassy flavour, and lower for liver flavour.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of Barley and Lysine Supplementation on the longissimus lumborum meat quality of pasture-raised fallow deer (Dama Dama)

  • Popis výsledku anglicky

    The chemical characteristics (proximate composition, amino acids, and fatty acids) and sensory quality of the longissimus lumborum (LL) muscle of 45 farmed male fallow deer were investigated. The animals were divided into three separate groups (n = 15 per treatment): pasture-fed (P), pasture-fed and supplemented with barley (B), and pasture-fed and supplemented with barley and lysine (BL). Differences were observed in LL moisture and intramuscular fat contents, the latter being almost twofold greater in the meat of B and BL groups, compared to P. The concentrations of histidine, leucine, alanine, glutamic acid and glycine in the raw meat were higher in the BL group compared to the P group. Higher contents of n-3 PUFA, and consequently lower n-3 ratios, were found in the P group, compared to the BL group. The grilled meat samples from the P group scored higher than the other groups for grassy flavour, and lower for liver flavour.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Foods

  • ISSN

    2304-8158

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    9

  • Číslo periodika v rámci svazku

    September

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    14

  • Strana od-do

    1255

  • Kód UT WoS článku

    000581252400001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85090917722