Mezinárodní workshop Fyziologie výživy
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F22%3AN0000109" target="_blank" >RIV/00027014:_____/22:N0000109 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://vuzv.cz/_privat/22111.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/22111.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mezinárodní workshop Fyziologie výživy
Popis výsledku v původním jazyce
Dne 3. srpna 2022 se úspěšně konal ve Výzkumném ústavu živočišné výroby, v. v. i., pod záštitou oddělení Fyziologie výživy a jakosti produkce mezinárodní workshop. Hlavním tématem přednášek bylo studium látek obsažených v semenu konopí setého (Cannabis sativa) a využití této rostliny v potravinářství a krmivářství. VÚŽV, v.v.i. spolupracuje dlouhodobě na řešení této problematiky se zahraničními partnerskými institucemi v Itálii a Polsku. Na workshopu se aktivně podíleli členové oddělení fyziologie výživy, jednu z celkových čtyř přednášek prezentoval čestný host Davide Lanzoni, student postgraduálního studia z milánské univerzity (University in Milan, Department of Veterinary and Animal Sciences. Jeho práce se zabývá výživovými a funkčními aspekty alternativních složek potravin a krmiv pocházejících právě z konopí setého. Studiu kanabinoidů v semenu konopí se věnovala přednáška T. Taubnera, na problematice se aktivně podílel Prof. Marian Czauderna z Kielanowského institutu Polské akademie věd. Výsledky byly po prezentacích se zájmem diskutovány. Workshop byl podporován z výzkumného záměru Ministerstva zemědělství ČR (MZE-RO0718).
Název v anglickém jazyce
International Workshop on Nutritional Physiology
Popis výsledku anglicky
On August 3, 2022, an international workshop was successfully held at the Research Institute of Animal Production, v. v. i., under the auspices of the Department of Physiology of Nutrition and Production Quality. The main topic of the lectures was the study of substances contained in hemp seeds (Cannabis sativa) and the use of this plant in the food and feed industry. VÚŽV, v.v.i. cooperates for a long time to solve this issue with foreign partner institutions in Italy and Poland. The members of the Department of Physiology of Nutrition actively participated in the workshop, one of the total four lectures was presented by the guest of honor Davide Lanzoni, a postgraduate student from the University in Milan, Department of Veterinary and Animal Sciences. His work deals with nutritional and functional aspects of alternative food components and feeds originating from hemp seeds. The study of cannabinoids in hemp seeds was addressed by T. Taubner's lecture, Prof. Marian Czauderna from the Kielanowski Institute of the Polish Academy of Sciences actively participated in the issue. The results were discussed with interest after the presentations. The workshop was supported by the research project Ministry of Agriculture of the Czech Republic (MZE-RO0718).
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
Uhříněves
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
15
Počet zahraničních účastníků
1
Typ akce podle státní přísl. účastníků
EUR - Evropská akce