Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Doporučené hybridy kukuřice, způsoby jejich sklizně a konzervace

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F22%3AN0000205" target="_blank" >RIV/00027014:_____/22:N0000205 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/22207.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/22207.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Doporučené hybridy kukuřice, způsoby jejich sklizně a konzervace

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo zjistit rozdíly mezi přenosnou pNIR (v původní hmotě) a chemickou analýzou u 4 hybridů kukuřice, 4 roky. Hlavní závěry: (a) Nutriční hodnoty stanovené pNIRS ve srovnání s chemickou analýzou byly vyšší (P < 0,001) v obsahu škrobu a popela, ale nižší v obsahu sušiny, NDF a hrubého proteinu. (b) Nižší byly také úrovně stravitelnosti neutrální detergentní vlákniny (NDFD) a NEL, jakož i potenciální produkce mléka na hektar ve vztahu ke každé tuně sušiny. (c) Směrodatná odchylka hodnot pNIRS byla většinou nižší, než chemických. (d) Korelace mezi pNIRS a chemickými výsledky byla zjištěna jako významná (P < 0,05) z hlediska všech ukazatelů. (e) Podle stanovených výsledků je nutné kalibrovat všechny testované indikátory pro daný spektrometr.

  • Název v anglickém jazyce

    Recommended maize hybrids, their harvesting and conservation methods

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the work was to determine the differences between portable pNIR (in the original mass) and chemical analysis in 4 maize hybrids, 4 years. Main conclusions: (a) Nutritional values determined by pNIRS compared to chemical analysis were higher (P < 0.001) in starch and ash content, but lower in dry matter, NDF and crude protein content. (b) Neutral detergent fiber digestibility (NDFD) and NEL levels were also lower, as well as potential milk production per hectare in relation to each tonne of dry matter. (c) The standard deviation of pNIRS values was mostly lower than that of chemical values. (d) Correlation between pNIRS and chemical results was found to be significant (P < 0.05) for all indicators. (e) According to the determined results, it is necessary to calibrate all the tested indicators for the given spectrometer.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1810137" target="_blank" >QK1810137: Aplikace precizního zemědělství v celém procesu od výroby siláží až po krmení skotu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů