Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F23%3A10005733" target="_blank" >RIV/00027014:_____/23:10005733 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/23199.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/23199.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Chov prasat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kniha pojednává o chovu prasat v širokém rozsahu a problematice od domestikace prasat přes chov až po ekonomiku tohoto odvětví. Užitkovost prasat dosahuje vysoké úrovně. Moderní farmy dosahují přes 35 odchovaných selat/prasnici/rok, přírůstek ve výkrmu 1000 g/den a konverze krmiva 2,5 - 2,8 kg. Profesionální zemědělské farmy zajišťují produkci vepřového masa podle požadavků zpracovatelského průmyslu a koncových spotřebitelů, musí reagovat na požadavky v oblastí technologií, welfare. Pro bezpečnost potravin je velmi důležitá zoohygienická a veterinární oblast chovu prasat. Všechny oblasti jsou popsány v této knize.

  • Název v anglickém jazyce

    Pig Breeding

  • Popis výsledku anglicky

    The book is focused on pig breeding in a wide range and issues from pig domestication to the economics of this industry. The productivity of pigs reaches a high level. Modern farms reach over 35 reared piglets/sow/year, fattening gain of 1000 g/day and feed conversion of 2.5-2.8 kg. Professional agricultural farms ensure the production of pork according to the requirements of the processing industry and final consumers, they must respond to requirements in the fields of technology and welfare. Zoohygienic and veterinary aspects of pig farming are very important for food safety. All these areas are covered in the book.

Klasifikace

  • Druh

    B - Odborná kniha

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

    978-80-88306-27-6

  • Počet stran knihy

    158

  • Název nakladatele

    Profi Press

  • Místo vydání

    Praha

  • Kód UT WoS knihy