Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Carbon footprint in the pork production

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F24%3A10006050" target="_blank" >RIV/00027014:_____/24:10006050 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Carbon footprint in the pork production

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The work presents the distribution of carbon footprint in the pig production from birth to slaughter, the contribution of pig production to global GHG emissions, the GHG emission sources in the global pig industry and the contributions of different breeding systems and different sources to the carbon footprint in pig production. The work also states and details main sources of GHG emissions in pork production, such as: transportation, feed production, pig production itself, respiration and gut fermentation, manure management, wastewater and harmless treatment, biosecurity, slaughtering and processing and energy for water treatment and wastewater management. In conclusion, the work also presents the mitigation strategies for carbon emission in pork production.

  • Název v anglickém jazyce

    Carbon footprint in the pork production

  • Popis výsledku anglicky

    The work presents the distribution of carbon footprint in the pig production from birth to slaughter, the contribution of pig production to global GHG emissions, the GHG emission sources in the global pig industry and the contributions of different breeding systems and different sources to the carbon footprint in pig production. The work also states and details main sources of GHG emissions in pork production, such as: transportation, feed production, pig production itself, respiration and gut fermentation, manure management, wastewater and harmless treatment, biosecurity, slaughtering and processing and energy for water treatment and wastewater management. In conclusion, the work also presents the mitigation strategies for carbon emission in pork production.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QL24020280" target="_blank" >QL24020280: Uhlíkové zemědělství a stanovení a úspory emisí skleníkových plynů ze zemědělské výroby</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů