Carbon footprint in the pork production
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F24%3A10006050" target="_blank" >RIV/00027014:_____/24:10006050 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Carbon footprint in the pork production
Popis výsledku v původním jazyce
The work presents the distribution of carbon footprint in the pig production from birth to slaughter, the contribution of pig production to global GHG emissions, the GHG emission sources in the global pig industry and the contributions of different breeding systems and different sources to the carbon footprint in pig production. The work also states and details main sources of GHG emissions in pork production, such as: transportation, feed production, pig production itself, respiration and gut fermentation, manure management, wastewater and harmless treatment, biosecurity, slaughtering and processing and energy for water treatment and wastewater management. In conclusion, the work also presents the mitigation strategies for carbon emission in pork production.
Název v anglickém jazyce
Carbon footprint in the pork production
Popis výsledku anglicky
The work presents the distribution of carbon footprint in the pig production from birth to slaughter, the contribution of pig production to global GHG emissions, the GHG emission sources in the global pig industry and the contributions of different breeding systems and different sources to the carbon footprint in pig production. The work also states and details main sources of GHG emissions in pork production, such as: transportation, feed production, pig production itself, respiration and gut fermentation, manure management, wastewater and harmless treatment, biosecurity, slaughtering and processing and energy for water treatment and wastewater management. In conclusion, the work also presents the mitigation strategies for carbon emission in pork production.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QL24020280" target="_blank" >QL24020280: Uhlíkové zemědělství a stanovení a úspory emisí skleníkových plynů ze zemědělské výroby</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů