Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Temperature Profiles in Microwave Heated Solid Foods of Slab Geometry: Influence of Process Parameters

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F01%3A00000055" target="_blank" >RIV/00027022:_____/01:00000055 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Temperature Profiles in Microwave Heated Solid Foods of Slab Geometry: Influence of Process Parameters

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A simple 1-D mathematical model for prediction of local temperatures in a la yer of solid material during microwave heating (Houšová et al. 1998) and a sensitivity analysis were used to evaluate the influence of process and material parameters on vertical temperature profiles in a layer of material during heating. The results of calculations are presented in graphs and discussed. The incident microwave power and heat capacity and density of heated material are parameters with great effect on all local and average temperatures and local and average heating rates. The shape of temperature profile is influenced only to a small extent by a change in the value of applied microwave power and also in the value of heat capacity or density of heated material. The whole profiles shift to higher or lower temperature values when the incident microwave power is changing. The distribution of applied microwave power between the upper and bottom layer surface very much influences the shape of the prof

  • Název v anglickém jazyce

    Temperature Profiles in Microwave Heated Solid Foods of Slab Geometry: Influence of Process Parameters

  • Popis výsledku anglicky

    A simple 1-D mathematical model for prediction of local temperatures in a la yer of solid material during microwave heating (Houšová et al. 1998) and a sensitivity analysis were used to evaluate the influence of process and material parameters on vertical temperature profiles in a layer of material during heating. The results of calculations are presented in graphs and discussed. The incident microwave power and heat capacity and density of heated material are parameters with great effect on all local and average temperatures and local and average heating rates. The shape of temperature profile is influenced only to a small extent by a change in the value of applied microwave power and also in the value of heat capacity or density of heated material. The whole profiles shift to higher or lower temperature values when the incident microwave power is changing. The distribution of applied microwave power between the upper and bottom layer surface very much influences the shape of the prof

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP0960006260" target="_blank" >EP0960006260: Modelování tepelných procesů v potravním řetězci jako nástroj odhadu rizika pro metodu HACCP</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    19

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    111-120

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus