Zdokonalené laboratorní technologické zařízení pro vysokotlaké ošetřování potravin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F01%3A00000061" target="_blank" >RIV/00027022:_____/01:00000061 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zdokonalené laboratorní technologické zařízení pro vysokotlaké ošetřování potravin
Popis výsledku v původním jazyce
Zdokonalené laboratorní zařízení umožňuje provádět dekompresi tlakové komory řízeně na signál řídícího počítače, nikoli ručně jako doposud. Dále byla mechanizována minipulace s horním víkem tlakové komory, čímž se odstranila namáhavá ruční práce obsluhylisu. Byla osazená nová komora lisu o objemu 2 litry, vybavená temperačním pláštěm. Zařízení bylo osazeno termostatem se samostatným uzavřeným temperačním okruhem.
Název v anglickém jazyce
Improved laboratory technological equipment for high pressure treatment of foods
Popis výsledku anglicky
Improved laboratory technological equipment enables the pressure decay on signal of control computer, not only manually. The manipulation with upper lid was mechanised and hard manual work was removed during closing or opening of the pressure chamber. The new pressure chamber with volume of 2 litres was installed on the press. The chamber has the tempering jacket. The equipment was set-up with thermostatic bath having the self-working closed tempering circuit.
Klasifikace
Druh
X - Nezařazeno
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP9026" target="_blank" >EP9026: Výzkum aplikací velmi vysokého isostatického tlaku k výrobě potravin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů