Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Izomerace laktosy na laktulosu v alkalickém prostředí

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F05%3A8P000789" target="_blank" >RIV/00027022:_____/05:8P000789 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Izomerace laktosy na laktulosu v alkalickém prostředí

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byla studována izomerace laktosy na laktulosu s přídavkem hydroxidu vápenatého nebo na silně basických ionexech. Dosažené výsledky ukazují, že 1) Izomerace s hydroxidem vápenatým je rychlejší a má vyšší produkci a výtěžnost laktulosy. Výsledná reakční směs má hnědou barvu s vysokým obsahem solí. 2)Průběh izomerace na silně basických ionexech je pomalejší, produkce a výtěžnost laktulosy jsou nižší.Výsledná reakční směs je bezbarvá s nízkým obsahem solí.

  • Název v anglickém jazyce

    Isomeration of lactose to lactulose in basic condition

  • Popis výsledku anglicky

    Isomeration of lactose to lactulose with addition of calcium hydroxid and/or isomeration at strong basic ion exchanger, were studied. The present results demonstrated : 1) Isomeration with calcium hydroxid is more rapid and has higher production and yield of lactulose. The final reaction mixture is of brown colour with high salt content. 2) The cours of isomeration at strong basic ion exchanger is slower and the production and yield of lactulose are lower. The final reaction mixture is colorless with low salt content.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF4011" target="_blank" >QF4011: Využití syrovátky obohacené laktulosou pomocí isomerace v ní přítomné laktosy pro výrobu funkčních potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků, XXXVI Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-86909-01-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    97-100

  • Název nakladatele

    neuveden

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    1. 1. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku